Badania kliniczne a jagody goji


Badania kliniczne a jagody goji

Nowożytne badania kliniczne a owoce goji


W 2008 roku naukowcy zajmujący się badaniem zdrowej żywności przeprowadzili test na 14 ochotnikach. Podzielili ich na 2 grupy, jednej podawano codziennie jedną dawkę Jagód Goji, a drugiej placebo. Po zakończeniu badań i analizie oby dwóch grup stwierdzono, że ludzie zażywający owoce byli bardziej energiczni, wykazywali się lepszą wydolnością fizyczną, łatwością w porannym budzeniu się, większą koncentracją, bystrością umysłu oraz polepszeniem wyglądu skóry. Po 14-dniowej suplementacji Goji, u grupy stwierdzono znaczne polepszenie samopoczucia, powrócił wigor i chęć do życia, poprawił się proces trawienia, a ich skóra nabrała koloru. Nie od dziś wiadomo, że Chińczycy cenią sobie zdrowe odżywianie i zdrowa żywność zastępuje w ich kulturze lekarstwa. 

Owoce goji w tradycyjnej medycynie chińskiej


W medycynie chińskiej z 8000 różnych roślin leczniczych, Jagody Goji plasują się na pierwszym miejscu. Chińczycy stosują je w schorzeniach oczu, wysypkach skórnych, łuszczycy, alergiach, bezsenności, cukrzycy, gruźlicy, wyczerpaniu organizmu oraz chorobach nerek. Stwierdzono również skuteczność Goji w hamowaniu rozwoju niektórych nowotworów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz